Om oss

H. Ødegaard & Co. AS (HØCO) ble startet i 1926 som en enmannsbedrift med salg av manuelle og senere elektriske skrivemaskiner.

Frem til 1965 representerte firmaet den tyske skrivemaskin-produsenten Torpedo Werke AG og deres maskiner. Det var da 5 ansatte.

I løpet av 70-årene ble de japanske elektronikk-gigantene dominerende leverandører til det norske kontormarkedet. HØCO fikk i 1971 agentur i Norge for Sanyo Electric's produkter og oppnådde betydelige markedsandeler innenfor bl.a. regnemaskiner, telefaks (nr. 2 i Norge), kassaapparater og PCer. Sanyo var blant de aller første til å introdusere PCer slik vi kjenner dem i dag på det norske markedet.

Firmaets omsetning økte dramatisk og nådde i 1994 mer enn 90 millioner kroner.

Etter at Sanyo gradvis trappet ned satsingen i kontormarkedet, har HØCO i de senere år representert Olivetti, som er et av de største foretak i bransjen i Europa. Herfra kjøper vi kassaapparater og kopimaskiner. Videre er vi distributør og servicepartner for verdens største elektronikk-produsent, koreanske Samsung, med skrivere og monitorer. Fra ASUS leverer vi bærbare og stasjonære PCer, samt servere, nettverksutstyr mm.

Vår nettverksavdeling drifter og overvåker avanserte serverløsninger for små og mellomstore bedrifter.

HØCO ble i 2009 distributør av betalingsterminaler fra Nets (tidl. BBS) og Verifone (tidl. Point). Dette er fortsatt et viktig satsingsområde.

Firmaets store utenlandske kontaktnett har utvilsomt vært svært viktig for å oppnå gode resultater og for å overleve i en tøff bransje, som har vært gjennom enorme forandringer de siste 25 år.

HØCO har totalt 24 ansatte ved hovedkontoret i Oslo og ved avdelingskontorene i Askim, Fredrikstad og Lillehammer.

Firmaet ledes i dag av 3. generasjon i familien Ødegaard. Omsetningen var 52 millioner kroner i 2015.

H. Ødegaard & Co AS står for soliditet og kontinuitet. Våre spesialister hjelper deg til fornuftige valg og riktige løsninger!